Нови статии

Снимки на 13-те кристални черепа

>> 28.8.09


Черепи от древен произход са намерени в части на Мексико, Централна и Южна Америка, представлявайки една от най-запленителните загадки на нашето време. Окрити близо до древните останки на цивилизациите на Маите и Ацтеките, те са загадка дълбока, като тази на пирамидите в Египет и линиите в Наска, Перу. Смята се, че някои от черепите датират от преди 5 000 до 36 000 години.
Носят се легенди за техните забележителни магически и лечебни свойства, но никой не знае от къде произлизат и за какво са използвани. Дали са останали след залеза на цивилизации като тази на Атлантида? Или са просто измислица на днешният свят...?

Кристалният череп на Майкъл-Хеджис

Може би най-интересният череп поради ред причини. Някои от тях са, че по структура той най-много се доближава до човешкия. Също така, от техническа гледна точка се оказва невъзможно направянето на дубликат. Черепът е направен от различни комбинации от оптични лещи, призми и канали, което създава необичайни визуални ефекти при пускане на светлина през него.
Черепът е открит от Майкъл Хеджис през 1924, по време на експедицията му древното селище на маите Лубаантун. Хеджис се е натъкнал на черепа, докато е търсел следи за съществуването на изгубения град Атлантида.




Британският и Парижкият кристални черепа

Съществува 2-ка черепи известни като Британският и Парижкият. И за двата се говори, че са купени от наемници в Мексико през 1890г., приблизително по едно и също време. Черепите са много близки по размер и форма и някой хора предполагат, че единият е копие на другия. В сравнение, с този на Майкъл Хеджис, те са доста по-груби като изработка и са направени от прозрачен кристал.

Британският:



Парижкият:



Кристалнят череп на маите и Аметистовият череп

Още една примитивно направена 2-ка черепа. Аметистовият череп е направен от виолетов кварц, а този на Маите от безцветен. Въпреки различието в цвета, 2-та черепа доста си приличат по структура и вид.
Историята на Аметистовият череп е забулена в тайни, но се предполага, че той е бил част от колекцията кристални черепи на президента Диас от 1876-1910. Други изторически сведения сочат, че е открит в района на Оаксака, Мексико и е предаван от поколение на поколение свещеници от племето мая.

Аметистовият череп


Кристалнят Череп на маите



Тексаският череп – 'Макс'
Това е масивен череп, тежащ около 9 кг. Открит е в гробница на маите в Гватемала между 1924 -1926 г. Подарен е от местен майски шаман на тибетски лама, който го е използвал за лечение в Хюстън, Тексас. След смъртта на ламата , черепът отива в ръцете на Карл и ДжоАн Паркс, които го пренасят в САЩ.

Тексаският череп – 'Макс'



Черепът 'ЕТ'
Открит от семейство от племето мая в Гватемала през 1906 г., докато копаели нивата си. Черепът 'ЕТ' е направен от опушен кварц, а името му идва от формата, приличаща на 'извънземно' – ЕТ – extra teresstra (извън земно).

Черепът 'ЕТ'



Розовият кварцов кристален череп
Единственият познат череп, който прилича на този на Майкъл Хеджис. Смята се, че е открит на границата между Хондурас и Гватемала. 2-та черепа са различни като цвят, но по структура и начин на изработка имат огромна прилика.

Розовият кварцов кристален череп


Из предания на индианците чероки:
"Черепите са пазени в пирамида, образувайки огромна сила позната като Арката. Арката включвала 12 черепа от всяка от свещените планети, оформящи кръг. 13-я най-голям от всички черепи, бил поставен в средата. Той представлявал колективното съзнание на всички светове и свързвал познанието на свещените планети..."

Сподели във Facebook

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP