Нови статии

Мистериозна смърт на крави в швейцарските Алпи

>> 31.8.09


Швейцарската полиция започва разследване по сигнали около загадъчната смърт на крави, паднали от високи стотици метри скали. В рамките на три дни са намерени 28 мъртви крави и бикове в Лаутербрюнен, в швейцарските Алпи. Във всеки един от случаите, местната планинска спасителна служба е била ангажирана с премхването на труповете, поради опасност от замърсяване на водата в района. Говорител на полиция заявява: "В тази част на Алпите няма толкова големи хищници, които да могат да се справят с телата, за това трябваше да бъдат премахнати. Разследваме случаите, тъй като кравите, които са израснали в планините умеят да преценяват опасностите и не биха паднали от скалите."
Местните фермери са потресени от мистериозната смърт на животните. Един от тях, Бернд Еберхард, казва: "За 30-годишния ми опит като фермер, не знам за нито един случай на паднала крава от скала, а сега сякаш се редят на опашка да скачат. Цялата скотовъдска общност в района е объркана и не може да си обясни случилото се. А и времето тези дни беше много ясно и няма как животни да не са видели пропастта".
Обикновено, алпийските крави прекарват лятото по високопланинските пасища, а през зимата, когато вали много сняг, слизат в долината, където остават за 3-4 месеца.

Сподели във Facebook

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP